Najam prostora

Program |

ORGANIZACIJA DOGAĐAJA U GRADSKOJ VIJEĆNICI

JP Sarajevo d.o.o. je osnovano 2016. godine od strane Gradskog vijeća Grada Sarajeva radi ostvarivanja ciljeva, održivog upravljanja, zaštite i održavanje objekata Grada Sarajeva. U skladu s tim,  Javnom preduzeću Sarajevo d.o.o. je povjereno upravljanje i održavanje objekta Gradske vijećnice u Sarajevu.

Gradska vijećnica je najmonumentalnije gradsko kulturno središte iz austrougarskog perioda. Odlikuje je historijski značaj, jedinstveni pseudomaurski arhitektonski stil, reprezentativnost i bogatstvo umjetničke obrade fasade i unutrašnje aule, te jedinstven prostorni i arhitektonski doživljaj eneterijera.

Upravljanje Gradskom vijećnicom je usmjereno na održivost, inovativnost i ostvarivanje poslovnih rezultata, uz posvećivanje posebne pažnje njenoj zaštiti i statusu nacionalnog spomenika BiH.

Danas se Gradska vijećnica koristi u svečanim prilikama na državnom i gradskom nivou, za promociju i organizaciju događaja iz kulture, umjetnosti i privrede, uz stalnu i povremene muzejske postavke, redovne sjednice Gradskog vijeća a njena raznolikost upotrebe je veća nego ikada ranije.

Na tržištu event menadžmenta, Gradska vijećnica je prepoznata kao najreprezentativnije mjesto za organizaciju naučnih skupova, konferencija, korpoorativnih događaja, obilježavanje godišnjica, različitih promocija,  te poslovnih i turističkih posjeta.

U raskošnom ambijentu aule Gradske vijećnice moguće je organizirati događaj za 250 osoba, u svečanom salonu do 150 osoba, te u multimedijalnoj sali za 50 osoba. Osim najma prostora, Gradska vijećnica posjeduje i tehničku opremu potrebnu za organizaciju događaja.

Gradska vijećnica je najraskošnija građevina za promociju korporacije, poslovnog uspjeha, proizvoda ili usluga na domaćem i međunarodnom tržištu.  Medijska vidljivost, mogućnost cjelokupne organizacije događaja uz bogato i inovativno iskustvo osoblja JP Sarajevo d.o.o. su prednosti organizacije događaja u Gradskoj vijećnici.

Ukoliko ste zainteresirani za ostvarivanju poslovne saradnje možete nas kontaktirati na [email protected]