Louvre je moj atelje, ulica moj muzej

Događaji |
Louvre je moj atelje, ulica moj muzej

Na izuzetno posjećenoj promociji u sarajevskoj Vijećnici predstavljena je autobiografija velikana Brace Dimitrijevića “Louvre je moj atelje, ulica moj muzej" koja precizno i tačno opisuje umjetnički rad Brace Dimitrijevića, jednoga od najvažnijih savremenih svjetskih umjetnika. 

Od svoje prve izložbe koju je imao kao desetogodišnjak u rodnom Sarajevu do najvećih svjetskih muzeja i galerija Braco Dimitrijević beskompromisno otvara nove poglede na umjetnost, uvijek se oslanjajući na tradiciju koju iščitava drugačije, neopterećen predrasudama, a svojim djelima osvaja srca miliona.

Autobiografija Brace Dimitrijevića nevjerojatno je umjetničko i životno putovanje na pet kontinenata na koje je autor krenuo noseći sa sobom dijelove naslijeđa svojih zavičaja Sarajeva i Dubrovnika.

Do 13.10.2023. godine, u tri termina: 10.00, 12.00 i 14.00 sati, kupovinom ulaznice za Vijećnicu, posjetioci će u multimedijalnoj sali Gradske vijećnice moći pogledati i autobiografski film koji prati život i rad ovog bosanskohercegovačkog umjetnika.